Мартин Димитров: Очакваме Бюджет 2023 да влезе в НС в началото на юли

  • 19 юни 2023 21:43

  • 1013
  • 0
Мартин Димитров: Очакваме Бюджет 2023 да влезе в НС в началото на юли
© Булфото (архив)

"В началото на следващия месец очаквам редовният бюджет за тази година да бъде внесен в парламента. До края на юли той трябва да бъде приет. Трябва много внимателно да се прецени с кои доходи, които зависят от държавния бюджет и не са индексирани, какво може да се направи и ако нещо не може да се случи тази година, то да стане през следващата".

Това каза пред БНР Мартин Димитров, депутат от Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от и член на бюджетната комисия в парламента.

Събеседникът на медията допълни: Всички имаме полза от 3% бюджетен дефицит и затова е необходим прагматичен подход.

Мартин Димитров увери, че всички разходи, които ще бъдат направени за покриване на щетите от наводненията, ще бъдат направени.  

"С една кампания трябва да се стимулират хората да застраховат имотите си. Такава култура трябва да започне да се изгражда в България", каза още той.

Депутатът подчерта, че на среща на бюджетната комисия с Министерството на финансите утре ще бъдат зададени много въпроси, включително и този за събираемостта в приходните агенции.

"Има как НАП и Агенция "Митници" да започнат да работят много добре. Хората трябва да бъдат спокойни, че от 1 юли ще бъде получено увеличението на пенсиите. Няма да има увеличение на данъците с новия бюджет, защото искаме икономиката да расте", добави той. 

Окончателно: Парламентът прие повторното удължаване на бюджета

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1013 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини