Никола Стоянов: Мерките на служебния кабинет доведоха до спад на цените при олиото и киселото мляко с над 10%

  • 15 юни 2023 19:57

  • 464
  • 0
Никола Стоянов: Мерките на служебния кабинет доведоха до спад на цените при олиото и киселото мляко с над 10%
© bulphoto (архив)

За пръв път реално може да се види къде са надценките и как се движат цените на едро - чрез сайта, който създадохме. Това доведе и до спад в цените на олиото и киселото мляко с над 10%. Заварихме през септември 18,7% инфлация, от 25 години не е имало толкова висока. Със серия от мерки в енергийната и транспортната сфера я намалихме до 10,1% през май, постигнахме и диверсификация на газ. За пръв път има дефлация от 2 години, всичко това не е случайно. Това каза бившият министър на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет в предаването "Денят на живо" по Нова нюз.

По думите му служебният кабинет е понесъл тежестта на доста неразумни решения в парламента.

"Икономическите помощи със сигурност трябва да са таргетирани, а не на калпак. Трябва да се приемат критерии за това кой е беден и кой не. Критериите следва да поставят един праг. Такива до момента няма, затова темата подлежи на дискусии и всеки има доводи, но трябва законодателно да се решат нещата", коментира той. И допълни, че законът за таван на надценките не означава пределна цена.

Вижте стоките, които са по-евтини в Германия отколкото в България

"Тол таксите бяха вдигнати сериозно от Турция, но не само за нас. Няма как да ги вдигаме и ние само за техните камиони. "Капитан Андреево" е втората най-натоварена сухопътна граница в света, обемите растат страхотно. Бъдещите политики трябва да мотивират раждаемостта и по-висококачественото образование. Никога не са пипани пари от Сребърния фонд, имало е само предложение. С любопитство гледаме как ще се достигне до 3% бюджетен дефицит и как ще се финансира", смята Стоянов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини