Калфин: Изкуственият интелект няма да замени човешкия труд

  • 19 април 2023 13:34

  • 217
  • 1
Калфин: Изкуственият интелект няма да замени човешкия труд
© Булфото (архив)

Теоретично, изкуственият интелект може да замести много работни места, но няма да замени човешкия труд, каза изпълнителният директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд (Еврофонд) Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, включвайки се онлайн в международната конференция "Икономика на бъдещето", организирана от Висшето училище по застраховки и финанси. 

По думите му изкуственият интелект ще създаде други изисквания към човешкия труд и то не само такива, свързани с много висока квалификация.

"Виждаме навлизането на платформи, които имат положителни и доста отрицателни страни. Виждаме включването в производството на различни видове автоматизация и цифровизация. Те все още налагат човешки труд и според мен в бъдеще ще продължат да го правят", посочи Калфин и направи аналог с Индустриалната революция от преди 200 години, когато в производството са въведени машини, но работниците не са били заменени от тях. "Разликата днес е, че технологиите навлизат много бързо и ако преди време е имало едно или две поколения, за да се адаптират хората към новите технологии, то сега хората трябва да са много по-адаптивни", обясни той. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
217 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ChatGPT

2023.04.19 | 13:45

1
Дано изчезнат паразитите, адвокати, политици, журналисти

Добави коментар

Водещи новини