КНСБ: Има крещяща нужда от правителство, 23% от БВП да отиват за социални политики

  • 24 март 2023 13:53

  • 394
  • 2
КНСБ: Има крещяща нужда от правителство, 23% от БВП да отиват за социални политики
© Novini.bg/ Canva

Има крещяща нужда от правителство. В тези две години видяхме неправилни решения в социалната система. Трябват бюджет, справяне с инфлацията, решения в енергетиката и реализирани политики по ПВУ. Това заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров по време на предизборна среща с БСП.

"За пети път отиваме на избори във фокуса на две години, което за нас е тревожно. Все повече виждам, че лидерите на основните политически партии дават заявки за крайна необходимост 49-ото НС да състави правителство. Това е и нашият призив – има крещяща нужда от по-голяма стабилност в изпълнителната власт. Намираме общ език със служебния кабинет, но има необходимост от предвидимост и дългосрочна визия", каза още Димитров.

КНСБ започва национално проучване за нарушения на трудовите права

Той уточни, че има няколко притеснения, заради които от КНСБ искат правителство. "Първо - удължаващите бюджети, второ - има възможност от загуба на европейските ресурси от ПВУ, както и ние се нуждаем от стратегически и политически съгласия за бъдещето на енергетиката", каза председателят на КНСБ, пише БГНЕС.

По негови думи на масата трябва да има ясна визия за социалната, инфлационна, енергийната политика. 

"Ние искаме до 2027 г. 230-240 млрд. БВП. Виждаме възможност от 13-15 млрд. растеж на година. Ако това се случи, ще могат да се добавят редица политики, особено към социални политики. Нашата цел е до 2027 г. 23% от БВП да отиват за социални политики, включително за здравеопазване. 12-13% годишно, при овладяна инфлация, растеж на заплатите – 1 550 лв. минимална, 3 100 – средна заплата. Заплатата за издръжка – около 2 000 лв.", подчерта още Пламен Димитров.

Радина Лазарова
394 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДЪРЖАВНИ ФИРМИ НЕМА

2023.03.24 | 21:59

2
ТИЯ ПУ МИЯ РИ КНСБ, КОИ СА?! КОЙ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ТА ИМ СЕ ДАВА ТРИБУНА ДА С Е Р АТ ПРЕЗ МУЦУНИТЕ!

2023.03.24 | 14:15

1
Да раздавайте на мързеливите бедняци още пари

Добави коментар

Водещи новини