Министър Стоянов: Стокообменът ни с Италия е нараснал с повече от 1/3

  • 13 февруари 2023 17:32

  • 382
  • 1
Министър Стоянов: Стокообменът ни с Италия е нараснал с повече от 1/3
© Министерство на икономиката
Слушай новината Слушай новината

Стокообменът ни с Италия през десетте месеца на 2022 г. е близо 6 млрд. евро, като отбелязва ръст от близо 37% спрямо същия период на 2021 г.

Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет и посланика на Италия в България Н.Пр. Джузепина Дзара, съобщиха от пресцентъра на министерството. До края на месеца ще бъда организирана среща с италиански компании, опериращи в България, стана ясно по време на разговора. Дискусията ще бъде част от инициативата „закуска за инвеститори“ с ресорния министър, която Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет стартира през миналата година.

Обсъдени бяха възможности за сътрудничество в инфраструктурни проекти, както и в областта на информационните технологии и иновациите. „Италия традиционно е един от нашите стратегически и високо ценени партньори. Позитивна индикация за ролята на италианските инвестиции у нас е постоянно увеличаващия се брой италиански фирми, които оперират на българския пазар“, допълни министър Стоянов. 

Министър Никола Стоянов: Американските инвестиции у нас са близо 850 млн. евро

В рамките на срещата икономическият министър подчерта, че двустранното търговско-икономическо сътрудничество между България и Италия се развива много динамично. По думите му е много важно да се набележат общи действия за насърчаване на повече съвместни проекти и увеличаване на дела на продуктите с по-висока добавена стойност. Обсъдени бяха и съвместни инициативи за насърчаване на инвестициите.

На срещата присъстваха заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, председателят на Кофиндустрия България Роберто Санторели, и Анна Куатроне, секретар към посолство на Италианската република.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
382 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.13 | 18:03

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини