Димитър Манолов: Работещите в градския транспорт на София искат 30% по-високи заплати или спират работа

  • 03 февруари 2023 18:52

  • 460
  • 2
Димитър Манолов: Работещите в градския транспорт на София искат 30% по-високи заплати или спират работа
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Какво друго можем да направим освен протести? Спрели сме са на три основни теми. Първата и най-важната са доходите. Даваме си сметка, че трябва да има някакъв баланс в обществото. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„От решението в последния ден на НС за минималната работна заплата сме недоволни и ние и работодателите. Полезното е, че бе направена първа стъпка във вярната посока, но пътят не е правилен. Доходите не трябва да изостават зад инфлацията. Имаме много да догонваме по отношение на доходите“, допълни той.

„Секторите, в които има напрежение в момента са системите на „Български пощи“ и градския транспорт в София. Ако не се вземат мерки, шофьорите са готови да обявят стачка. Те настояват за 30% увеличение на заплатите“, разясни синдикалният лидер.

КНСБ и КТ "Подкрепа": Намираме се в средата на нищото

„Министерски съвет е този, който определя размера на минималната работна заплата, но ако има пари. Най-голямата спирачка е, че работим с бюджета от миналата година. Предстои да бъде приет бюджетът на Столична община и проблемът може да се реши“, заяви президентът на КТ „Подкрепа“.

По думите на Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване енергетиката може да се окаже по-голям проблем от доходите. „Ако тези проблеми не могат да се решат държавата няма да я има. Нищо не пречи инвестициите в Мини Марица-изток да се направят още утре“, каза той.

„Третият проблем е свързан основно със защита на правата на работното място и условията на труд. За това ще говорим, когато имаме по-устойчиво управление“, каза още Манолов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
460 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
????

2023.02.03 | 20:18

2
"Другарю"Манолов,може ли да ОБЯСНИТЕ,ЗАЩО "депутатите" НЕ ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ на ЗАПЛАТАТА си,и ако НЕ получат такова ,ще НАПУСНАТ РАБОТА?!?!?! Благодарим Ви!!!
БЪЛГАРИЯ

2023.02.03 | 19:21

1
Тоя защитава работодателите !! На час трябва да се плаща и в края на седмицата ...започваш работа и след два месеца взимаш пари ,а дотогава в кофите за боклук ще ровиш!!!!

Добави коментар

Водещи новини