Инвеститор от хранително-вкусовата промишленост се очаква във Враца

  • 24 януари 2023 13:27

  • 611
  • 0
Инвеститор от хранително-вкусовата промишленост се очаква във Враца
© Pixabay

Кметът на Враца Калин Каменов даде повече яснота относно новия инвеститор, който се очаква в града. На предстоящото заседание на Общинския съвет във Враца, насрочено за 31 януари т.г., предстои да се вземе решение за продажба на общински имот – 44 дка, намиращ се в ж.к. „Сениче“, към който този инвеститор има заявен интерес.

„Това е фирма, която работи в хранително-вкусовата промишленост, произвежда сладкарски изделия. Първоначално се планира да изгради един производствен комплекс, идеята е след време да се направи и втори. Ще се започне с 50 работници, като част от производството ще е механизирано“, каза Калин Каменов и допълни, че се очаква много скоро името на новия инвеститор да бъде обявено.   

По думите на кмета с реализацията на тази инвестиция в община Враца ще влязат средства, които ще бъдат използвани за изграждането на парка в ж.к. „Сениче“.

Ново предприятие в Кюстендил ще разкрие 100 работни места

„Така че инвестицията в „Сениче“ ще бъде за „Сениче“. За бъдещия парк има обявена вече и обществена поръчка“, уточни Каменов.

Това е втора обществена поръчка, която се прави за този парк. За БТА председателят на Общински съвет на Враца Владимир Христов обясни, че първата не се е реализирала заради променените цени на материалите.

Съвсем наскоро ни пропадна поръчката за парка в „Сениче“. Определените от нас суми са изчислявани към началото на 2022 г. и към края на годината тези цени вече не бяха адекватни, обясни Христов.

Владимир Василев
611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини