Министър Росен Христов проговори за непрозрачните практики при сделките с газа

  • 15 декември 2022 08:31

  • 1855
  • 2
Министър Росен Христов проговори за непрозрачните практики при сделките с газа
© Булфото (архив)

Вчерашните дебати в НС прехвърлиха нормалната граница на общуване. Нямам пряко наблюдение върху работата на "Булгаргаз" по времето на Николай Павлов при предишното правителство. Това заяви енергийният министър Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския в "Денят започва" по повод напрежението в пленарната зала между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната" заради номинацията на Павлов за енергиен министър в проектокабинета "Габровски".

"Смятам, че служебният кабинет не трябва да се намесва в политическите дебати. Ние сме експертно правителство с много ясна задача - да осигуряваме нормално функциониране на държавата до избора на редовно правителство", заяви Христов.

Допълни, че проблем е когато се купува природен газ чрез непрозрачни практики. Когато не се организират търгове и процедури, когато се договаря пряко и цената е много по-висока от тази, която би могла да се постигне при пазарни условия и процедури. По думите на Христов случаят за закупуването на газ от април до август е точно такъв, което е довело до много по-висока цена на газа.

Николай Павлов атакува Кирил Петков за азерския газ

"Със сигурност е за облагодетелстване на някого, тук е въпросът службите по компетентност да решат на кого. Със сигурност са се облагодетелствали търговците, но както казваме не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава", каза Христов.

На въпрос с колко са се облагодетелствали тези търговци, служебният енергиен министър каза, че става въпрос за "стотин милиона лева на месец".

Държавата ще закупи климатици за домакинствата в наводнените карловски села, които все още изпитват затруднения с отоплението на прага на зимата. За целта ще бъде осигурена и безплатна електроенергия от възобновяеми източници, съобщи още енергийният министър.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1855 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.15 | 13:19

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
БАЙ ХОЙ

2022.12.15 | 09:47

1
ТОЯ. ЕНЕРГИЕН БАСТУН. ГО СКРИЙТЕ. ВЕЧЕ ЗАЩОТО. В ОЧИТЕ. НА НАРОДА. ТОЗИ СИ. Е ПЪЛЕН ТАШАК.

Добави коментар

Водещи новини