Никола Стоянов с горещ коментар за инфлацията и за дървата за огрев

  • 18 ноември 2022 08:11

  • 616
  • 3
Никола Стоянов с горещ коментар за инфлацията и за дървата за огрев
© Кадър - бТВ

Когато стъпихме в длъжност, наша цел бе да намалим цените. Тенденцията се обръща и инфлацията спада. Опитваме да затвърдим тези резултати. Това каза министърът на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет в ефира на бтв.

"При дървения материал виждаме покачващи се цени. Вчера направих кръгла маса, канейки всички участници в сектора. Стигнахме до идеи в сектора. Две неща - намалено предлагане има заради стара заповед- подписал я е Христо Бозуков - служебен министър на земеделието. Има повишено търсене при дървата за огрев с два-три пъти. Нормално е. Истината е, че мерките е трябвало да се предприемат по-рано", коментира той.

"Разбрах, че е намален дърводобива с такава заповед и липсват кадри - няма достатъчно дървосекачи. Нивото на дърводобива е от преди Втората световна война, както казват от бизнеса. Т. е доста сме изостанали там.  В момента сме увеличили максимално добива на дърва за огрев. За мен е важно дървообработващата промишленост да има суровина. Опитваме да завземем нови пазари", каза икономист №1 у нас. 

По думите му отстъпката от 25 ст. - към края на ноември парите ще бъдат изчерпани. "Служебното правителство предложи алтернатива да не се дават пари от бюджета, а да се изземе свръхпечалбите на фирмите за горива. Важно е народните представители какво ще решат, но това е нашето предложение. Може от два-до три пъти са се увеличи помощта", каза Стоянов. 

Министър Стоянов: Отменяме заповедта за ограничаване на сечта в горите с 30%

Стоянов е на мнение, че ако се забрани износа на продукти на рафинерията, трябва да се увеличат цените на горивата. "Не очаквам покачване цената на горивата", категоричен е икономическият министър.

Последвайте канала на

Калина Христова
616 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.20 | 23:09

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.20 | 23:08

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.18 | 11:21

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини