Искрен Арабаджиев: Не е вярно, че ПП са купували газ на завишени цени

  • 11 ноември 2022 09:09

  • 1040
  • 7
Искрен Арабаджиев: Не е вярно, че ПП са купували газ на завишени цени
©

Твърденията на служебния енергиен министър Росен Христов, че ПП са купували природен газ на завишени цени след скъсване на отношенията с „Газпром” са неверни и това е поредния случай, в който представител на служебния кабинет говори с „опорките” на ГЕРБ, каза депутатът Искрен Арабаджиев от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

Той заяви, че нямат притеснение от проверки и че това, което са постигнали, е да няма прекъсване на газ за България, с което не се е случил предвиждания хаос в енергетиката при спиране доставките на руския газ.

„Да, цените са високи, но на световните пазари те бяха рекордни. Когато започнаха да спадат октомври – ноември месец, цените, на които служебното правителство договаря, също спадат. Това са световни тенденции”, поясни той.

Арабаджиев коментира и изказването на Бойко Борисов, че ГЕРБ имат готовност за кабинет, той няма да бъде номиниран за премиер, но правителството няма да е устойчиво.

Росен Христов: Александър Николов е инструктирал"Булгаргаз" да откаже плащане на "Газпром" в рубли

„Защо толкова се бореха да свалят нашето работещо правителство, след като не искат и не могат да дадат добра алтернатива? Нека вземат мандата, нека предложат правителство, ние няма да го подкрепим. Не сме съгласни с управлението на ГЕРБ през последните 12 години”, заяви Арабаджиев.

Той каза още, че не търсят подкрепа от ГЕРБ за съставяне на правителство с мандат на ПП. Той нарече поведението на ГЕРБ „на хартия и заявки” и по отношение на евроатлатническата позиция и по отношение на борбата с корупцията. Депутатът допълни, че до момента няма осъден политик по високите етажи и един от най-големите руски проекти е по време на управлението на ГЕРБ.

Вторият мандат е възможен с правителство на малцинството, с ясна подкрепа и публични приоритети, смята Арабаджиев.

Калина Христова
1040 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Емѝ...

2022.11.11 | 09:17

1
Твърденията на дебила-министър от коалицията Зелен чорап-Тикви-Газпром, който дори ходи да се моли на Москва и след като беше отсвирен продължи да изпълнява договорите на редовния кабинет, са просто смешни и нелепи, както глупостите на хасковския крадец и глупак на общо основание Делянчо добрев.

2022.11.12 | 11:07

7
Емй, когато документите говорят и лапацалата от ПП трябва да млъкнат.
просто Еми

2022.11.11 | 10:06

6
що лъжеш ма, кога подмяната са правили прозрачни търгове ... никога, така че никакви договори на редовния кабинет не са продължили да изпълняват ма тролче... подписани са нови договори на тези търгове организирани от служебния кабинет и добре че го направиха, а ти слагай розовата рокличка и на тротинетката да летиш джендерче тролско

2022.11.11 | 09:58

5
шшшт, не прецаквай опорките на тиквите.
Кремълският Чикатило

2022.11.11 | 09:58

4
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru

2022.11.11 | 09:40

3
ИЗМАМНИЦИ

2022.11.11 | 09:35

2
Сус бре. Сополанко.

Добави коментар

Водещи новини