Данъчните следят в реално време вече 350 000 касови апарата

  • 06 юли 2012 12:56

  • 710
  • 0
Данъчните следят в реално време вече 350 000 касови апарата
©

320 000 касови апарати са свързани със системата на НАП до края на март 2012 г. Това съобщи на пресконференция на Васил Панов, който оглавява дирекция „Контрол” в Националната агенция по приходите. Той демонстрира системата за дистанционна връзка на касовите апарати с агенцията.

Проектът започна преди няколко години. С малко трудности и неразбиране в началото от търговците най-вече проектът мина. Първата част е свързването на всички търговци, използващи касови апарати, каза Панов. „От направените проверки 25 са установените нарушения на хора, които не са се свързали със системата на НАП. Липсата на нарушители за нас означава, че проектът е успешен”, каза Панов.

„Вторият етап е как самата система ще работи. За тази цел сме създали звена, нагърбени със задачата да селектират фирми със съмнително поведение, които не спазват правилата, за да може лошите практики да бъдат прекратени. Колегите ще приканват фирмите да си променят поведението и ще се пристъпи към санкциониране, ако фирмите не спазват правилата”, каза Панов.

Изискването за въвеждане на касови апарати е 1994 г., до сега сме правили многобройни опити да накараме търговците да се свържат със системата на НАП. Търговията на дребно е на първо място като рискова дейност, строителството е на второ, а търговията на едро е на трето място. Контролът на търговията на дребно е основна, защото те формират огромна част от бюджета на страната, каза Панов. Той посочи, че от 31 март 2012 г. касовите бележки трябва да имат картата на Република България. Молим гражданите да обръщат внимание на това, посочи още Панов.

Последвайте канала на

Novini.bg
710 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини