Какви са причините за лошото състояние на „Тракия“?

  • 17 октомври 2022 20:44

  • 1082
  • 4
Какви са причините за лошото състояние на „Тракия“?
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Лошо строителство и недобра поддръжка на магистрала „Тракия" в участъка Нова Загора - Ямбол. Това констатира в ефира на БТВ инж. Илия Запрянов, одитор по пътна безопасност.

„България е единствената страна в Европа, която ползва за автомагистрали износващ пласт 4 см. Това казано с други думи е мизерия. Защото за автомагистралите би трябвало дебелината на износващия пласт да бъде 6 сантиметра“, обясни той.

Министър Демерджиев за АМ "Тракия": Пътната настилка е със съмнително качество

По пътя се виждат канавки, обрасли с трева. Според Запрянов това води до влошаване на отводняването и влага по пътното платно:

„Или „Пътната поддръжка" да си го почисти, или да извикат едно стадо с крави да го опасат този шир. Ще им излезе по-евтино“.

Според инж. Запрянов трябва да се променят изискванията за строеж на пътищата у нас. Те са остарели и заради тях се влошава качеството.

„Магистралата би трябвало по изчисления и по проект да издържи 12 години. В този период не трябва да има такива деформации, гюбеци, бабунки и пропадания“, подчерта инженерът.

Потърсихме фирмата строител на лот 3 - "Актор", както и надзорната "Рутекс", но и двете запазват мълчание.

Мая Йорданова
1082 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Крадци

2022.10.20 | 19:05

4
Крадлива Сган

2022.10.18 | 02:42

3
Защото от 45 години обслужваме егото на сивите кардинали от БКП и техните произвони като Станишев Борисов и останалите
Гост

2022.10.17 | 21:47

2
Причината е разядената от корупция държава. Кака мислите, ако има работещи норми и контролни органи дали ще е така? И още нещо, нека се тръгне по обратния път, кой какво и къде е подписвал, кой е контролирал строежите, материалите и т.н. Не е сложно, просто никой нищо няма да направи, защото много хора са получили и продължават да получават пари за това. А това дрънкане на глупости по телевизиите е прах в очите на хората.

2022.10.17 | 21:06

1
Причините са че я стри тиквуня,няма много за гадаене.

Добави коментар

Водещи новини