Задълбочаване на търговско-икономическите връзки между България и Латвия

  • 10 октомври 2022 14:34

  • 275
  • 1
Задълбочаване на търговско-икономическите връзки между България и Латвия
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Възможност за задълбочаване на търговско-икономическите връзки, както и засилването на сътрудничеството в областта на енергетиката, туризма, образованието и науката между България и Латвия са обсъдили на среща заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова и новият посланик на Латвия у нас Юрис Пойканс, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си. 

В рамките на срещата е потвърдено отличното сътрудничество между двете страни, както в двустранен план, така и в рамките на международни организации. Тази година двете държави отбелязват 100 години от установяването на дипломатически отношения. 

Гълъб Донев се срещна с румънския премиер Николае Чука

По време на срещата посланик Пойканс е потвърдил подкрепата на своята страна за присъединяването на България към Шенген, Еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, съобщават още от ведомството.  

Амбицията на служебния кабинет е да използва отворената врата за разширяването на Шенгенското пространство и страната ни, ако е възможно, до края на годината да стане негов пълноправен член, каза заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев на брифинг в МВнР в края на август.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
275 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.10 | 17:07

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини