Председателят на КЕВР разкри при какъв вариант няма да се стигне до увеличение на цената на парното и топлата вода

  • 06 октомври 2022 14:49

  • 490
  • 2
Председателят на КЕВР разкри при какъв вариант няма да се стигне до увеличение на цената на парното и топлата вода
© Булфото (архив)

Ако природният газ у нас продължава да поевтинява, няма да се стигне до увеличение на цената на топлинната енергия за потребителите на централно топлоснабдяване. Това отговори председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов на журналистически въпрос след края на кръглата маса на тема "Зеленият преход – инвестиции в технологии и мрежови услуги", която се проведе в хотел "Интерконтинентал" в София. 

Все още обаче е рано да се даде ясна прогноза дали ще се стигне до промяна на цената на топлинната енергия, стана ясно от думите му.

КЕВР: Природният газ ще поевтинее още и през ноември

Иванов посочи, че ако не се случи нещо извънредно, синьото гориво през ноември може да струва и под 233 лева за мегаватчас, каквато е цената за този месец. 

Цената на азерския газ е обвързана с тази на петрола, но в рамките на последните шест месеца. Това означава, че колебания на петролните цени в рамките на няколко дни няма да окажат влияние на цената на азерския газ. Аз самият наблюдавах, че цената на нидерландската борса TTF се увеличи вчера от обяд, но не в прекалено големи размери, заяви Иванов.

В момента България получава пълното количество азерски газ по цени, които са договорени от 2013 г. и са на годишна база 1 млрд. куб. метра, припомни председателят на КЕВР.

Последвайте канала на

Владимир Василев
490 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
татко,

2022.10.07 | 09:01

2
ще ти купи колело, но друг път.
PaulaFox

2022.10.06 | 15:46

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини