Удължили срока на договорите за слънчева енергия заради печатна грешка

  • 04 юли 2012 16:25

  • 1774
  • 4
Удължили срока на договорите за слънчева енергия заради печатна грешка
© Булфото

Печатна грешка е удължила срока на договорите за изкупуването на слънчева енергия. Това е станало по време на управлението на Тройната коалиция, обяви в парламента министърът на икономиката и енергетиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Той цитира стенограма от заседание на парламента от 30 октомври 2008 година, когато с промени в Закона за енергийната ефективност се вдига срокът за закупуването на слънчева енергия от 12 на 25 години и така се засилва инвеститорският интерес. "Една промяна, която е пробутана много интересно през 2008 година в Закона за енергийната ефективност, като от 12 години срокът се увеличава на 20 години за изкупуване на енергията от слънце. В стенограмата, с която се приемат тези промени, се оказва, че е допусната печатна грешка в комисията и е записано 20 години, вместо 25 години, и в пленарна зала гласуването на текста на второ четене господин Любен Корнезов обръща внимание, че има печатна грешка и увеличава с печатна грешка срока за изкупуване на енергията от фотоволтаици от 20 на 25 години. Това е изключително интересен прецедент, който струва на държавата милиарди, който напомпва допълнително интереса за инвестиции в този сектор", заяви икономическият министър.

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: съобщи още, че в парламента се създава постоянно действаща комисия, която ще контролира работата на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране. Инициативата е на премиера Бойко Борисов заради многото критики към регулатора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1774 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
СТИГА ЗАМЕРЯНЕ С ОБВИНЕНИЯ - СВЪРШЕТЕ ПОЛЕЗНА

2012.07.06 | 20:26

4
Добрев не мрънкай каква печатна грешка какви пет лева - ми Вие така може да обявите война на Америка - ПРЕКО ВИНОВНИЯ НА СЪД КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО МУ И В ПАНДЕЛАТА ИНАЧЕ ЩЕ СМЯТАМЕ ЧЕ ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ С ВСИЧКИ ПОСЛЕДСТВИЯ СА ВАС - НЕ ЗАМАЗВАЙТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012.07.06 | 20:26

2
Да си видял комунист виновен?
Заро

2012.07.06 | 20:26

1
Много точно и конкретно казано. Браво това е начина стига плакане и подхвърляне на топката. Докажете че правите нещо и променете нещата а виновните да си плащат.

2012.07.06 | 20:26

3
Сега разбрахте ли другарки и другари ,колко беше прав оня ден др. Станишев?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини