България и Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите между двете държави

  • 23 септември 2022 18:34

  • 391
  • 1
България и Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите между двете държави
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Република България и Кралство Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите между двете държави. Това бе подчертано по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет с негово превъзходителство Халид Бин Камал Факих, посланик на арабската държава у нас, съобщиха от министерството на икономиката.

По време на дискусията двете страни обсъдиха  бъдещо  споразумение за насърчаване и взаимна защита на инвестициите, което ще създаде база за привличане на повече саудитски инвестиции у нас.

Търговско-икономическите отношения между двете страни имат традиционно добър характер като България отдава важно значение на възможностите за тяхното развитие. „Нашата страна желае да развива активно икономическите си отношения с Кралство Саудитска Арабия“, подчерта министър Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет и представи сфери, в които български компании имат потенциал да увеличат експорта си към арабската държава.  

В рамките на срещата министър Стоянов и Н.Пр. Халид Бин Камал Факих, разговаряха за организирането на предстоящата българо-саудитска Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество, както и за активизиране на контактите на фирмено равнище, организиране  на бизнес-делегации и участие в панаири и изложения в двете страни.

Министър Стоянов поздрави Н. Пр. г-н Халид Бин Камал Факих за кандидатурата, за домакинството на Рияд на световното изложение Експо 2030 и пожела успех.

Икономическият министър: Убеден съм, че ще имаме газ, и то на поносими цени

Последвайте канала на

Валери Зайцев
391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ха ха ха

2022.09.23 | 21:33

1
мушмурок!

Добави коментар

Водещи новини