ББР и НСИ ще проучват заедно как банките финансират малките и средни предприятия в страната

  • 15 август 2022 13:26

  • 318
  • 0
ББР и НСИ ще проучват заедно как банките финансират малките и средни предприятия в страната
© Novini.bg

Българската банка за развитие (ББР) подписа с Националния статистически институт (НСИ) споразумение за сътрудничество при провеждането на проучвания и обработката на данни, свързани с банковото финансиране на малките и средни предприятия в страната, съобщава ББР.

НСИ ще спомогне в анализа на търсенето на възможности за финансиране за зелен преход и въвеждането на ESG стратегии (екология, социалното развитие и фирмено управление) в предприятията.

Сътрудничеството предвижда също съвместни публични прояви, обучения, конкурси с фокус върху инвестиционната активност със социален, "зелен" и икономически компонент.

НСИ ще предоставя на ББР информация от свои статистически изследвания, включени в Националната статистическа програма, като може да подпомогне провеждането на проучвания и анализи на ББР.

ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизне

Съвместната работа ще подобри структурирането на нови гаранционни и кредитни продукти, насочени към отделни пазарни ниши, с които банката да подпомогне целево нуждаещите се компании, както и да мобилизира ресурс в области като устойчиви бизнес модели, засилване на експорта и конкурентоспособността на малките и средните предприятия и други, пише в съобщението.

Виолета Симеонова
318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини