Министърът на икономиката Никола Стоянов стартира срещи и с работодателите

  • 05 август 2022 18:06

  • 738
  • 0
Министърът на икономиката Никола Стоянов стартира срещи и с работодателите
© Министерство на икономиката
Слушай новината Слушай новината

Активизиране на работата на търговските аташета зад граница, подобряване на условията за правене на бизнес в страната, задълбочаване на диалога между държавата и работодателите.

Това бяха основните теми на срещата между министъра на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет и председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. БТПП е откроила основни проблеми, които компаниите срещат при стартиране на бизнес в България, стана ясно по време на срещата. „Това трябва да бъде списъкът с най-приоритетни задачи за държавата, за да бъдем конкурентни и атрактивни като инвестиционна дестинация“, подчерта Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет. Той поздрави Палатата и за усилията им за насърчаване на българския експорт и се ангажира, че ръководената от него институция ще съдейства с всичко, което може. 

Министърът на икономиката Никола Стоянов разговаря със синдикатите

Председателят на БТПП изрази удовлетвореност, че на поста вижда човек, с който през годините са работили и който познава институцията. Той се ангажира експертите на Палатата да участват във всички инициативи, които могат да подпомогнат.

Съвместно с работодателите ще бъде направен и преглед на подзаконовата нормативна уредба за намаляване на административната тежест за бизнеса. „Искам да ви уверя, че за мен няма малки и големи проблеми. Вратата ми е отворена за всеки бизнесмен и съм готов оперативно да разискваме с работодателите всяка трудност, която срещат“, каза още министър Стоянов, цитиран от пресцентъра на министерството.

Последвайте канала на

Novini.bg
738 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини