Владимир Иванов: Има задържане на цените при основните хранителни продукти

  • 05 юли 2022 08:54

  • 235
  • 2
Владимир Иванов: Има задържане на цените при основните хранителни продукти
© Novini.bg/Canva

Имахме пик на цените през април, след това тенденцията е само надолу. Не е свързано толкова с летния сезон, по-скоро добра е българската продукция. Това се наблюдава и в световен мащаб, имаме едно укротяване на пазара. Това заяви в "Денят започва" Владимир Иванов, председател на Държнавната комисия по стокови борси и тържища.

Варива, меса, риба, захар, олио - имаме задържане на цените. Включително и млечните задържаха цените си, след 11 месеца тренд за нарастване. Имаме едно нарастване от 24% спрямо 2021 г., но има изключително негативни очаквания какво ще се случи с енергийния пазар.

Хлябът става 3 лева?

По думите му в българското общество има негативни наслагвания, доходите са малки, от което се поражда негативно отношение към пазара.

Имаме супер реколта на зърно и в северното полукълбо, и в южното. Нашата реколта може да бъде рекордна, слънчогледът върви чудесно, не е редно да се чертаят негативни тенденции, каза още Владимир Иванов.

Радина Лазарова
235 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 13:38

2
❤️Спрете да се дрогирате. Знам един сайт, където хиляди самотни момичета чакат да бъдат прецакани. Проверете ги на връзката ➤ Ja.cat/id398062
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.07.05 | 09:18

1
Благодартение на хората на Румен Радев сега имаме най-голямата инфлация в цяла Европа! В Европа хората имат инфлация около 8% ние 20% ! Плащай българино, заслужи си промяната донесена от Румен Радев :)

Добави коментар

Водещи новини