Кузман Илиев: Свикнахме да раздаваме милиарди като семки и бонбонки

  • 29 юни 2022 17:34

  • 791
  • 2
Кузман Илиев: Свикнахме да раздаваме милиарди като семки и бонбонки
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

"Спешно трябва да се направи ход за капитализация на енергийната система и бизнесът да не приключи. Свикнахме да раздаваме милиарди като семки и бонбонки, не оценяваме вече парите. Аз съм "за" всяка мярка по намаляване на данъци и акцизи".

Това заяви за "Денят на живо" икономистът Кузман Илиев.

Руската централна банка предупреди за риск от девалвация при опити да се управлява рублата

"Част от парите трябва да отидат в енергийната система. "Да реинвестираме в нея, да я капитализираме. След като сме стигнали до актуализацията трябва да кажем, че за да има сериозни постъпления в социалните системи, следва да има предприемачи и бизнес, които съществуват", подчерта Илиев.  

 

Трябва да се приеме решение на различните играчи. Част от средствата за бизнеса трябва да се насочи към Фонда за енергийна сигурност.  Иначе шокът ще е фундаментален и бизнесът ще фалира", посочи той. И допълни, че при гласуването на бюджета трябва да бъде преглътнато егото и да се действа в посока бизнесът да поеме глътка въздух.

Росица Валентинова
791 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДРУГАРЯ САТАНА

2022.06.29 | 20:04

2
ТОВА ВИ Е СТАР НАВИК НА ВАС П С Е Т А Т А :) СЕ С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ДА ПРАВИТЕ. НО ЩЕ ВИ МИНЕ! С ГАРАНЦИЯ! С ЛОПАТАТА!

2022.06.29 | 18:13

1
държавата ни е пред дефолт, не може да се разплаща външния дълг. лихвите в банките растат. за една справка те таксуват, а те, банките работят с парите , въртят , за да не са в загуба. НЯМА поощрение за вложителя. държим си парите на скришни места и не ги пускаме в оборот. БНБпечати като ежедневници -вестници пари. инфлацията ни задушава. над 40 % е, но укриват от НСИ. в потребителската кошница са включили стоки които не закупуват ежедневно. гърчим се като дъждовни червеи на слънце. безработицата е голяма. излесте господа подлоги на руската шлюха , дипломатка митрофанова и кажете истината за некадърността ви да ни управлявате. а истината ние я усещаме по джоба си.

Добави коментар

Водещи новини