Даниел Лорер покани италианския бизнес да инвестира в България

  • 28 юни 2022 15:50

  • 1250
  • 2
Даниел Лорер покани италианския бизнес да инвестира в България
© Министерство на иновациите и растежа

Министърът на иновациите и растежа Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава представи условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България, както и утвърждаването на страната ни като успешна инвестиционна дестинация пред представители на италианския бизнес в Рим. Той откри бизнес и инвестиционен форум на тема: "Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация", който е организиран от Българска агенция за инвестиции /БАИ/ и на Конфиндустрия.

Целта на форума е страната ни да подобри представянето си сред инвестиционната общност в световен мащаб като добро място за развитие на успешен бизнес. На събитието присъстваха водещи компании от секторите автомобилостроене, машиностроене и информационни технологии.

Министърът на иновациите и растежа заяви, че Италия е водещ външнотърговски и инвестиционен партньор на България.

Това се потвърждава, както от непрекъснато увеличаващият се брой италиански фирми, опериращи на българския пазар, така и от ускорения темп на нарастване на търговския стокообмен между двете страни. От началото на годината Италия е сред първите три търговски партньора на България в ЕС, подчерта той.

Министър Лорер покани американския бизнес да инвестира у нас

По думите му развитието на автомобилостроенето, машиностроенето и информационните технологии в България е изключително положително и все по-динамично, а страната ни се е превърнала в атрактивна инвестиционна дестинация в тези сектори.

Страната ни може да се превърне в център за иновации и развойна дейност за тези сектори, допълни Лорер.

Презентации за възможностите за инвестиции изнесоха представители на успешни компании, инвестирали в България.

На форума присъстваха още заместник – министърът на иновациите и растежа Десислава Бонева, Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Н. Пр. Джузепина Дзара - посланик на Италия в България, Н. Пр. г-н Тодор Стоянов - Извънреден и Пълномощен Посланик на България в Италианската Република, представители на Конфиндустрия - Мария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия Източна Европа и Роберто Санторели, председател на Конфиндустрия България.

Владимир Василев
1250 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Glarus

2022.06.28 | 16:27

2
HaaaaaaHaaaaaaa
кадиров

2022.06.28 | 16:15

1
пасивни пед ерсти като ококорения и къдравата му приятелка лор чето не трябва да управляват и без това джендъри зираната кочина булга ристан

Добави коментар

Водещи новини