Пирински: Само при рестарт на "Белене" може да има по-ниски цени на тока

  • 22 юни 2012 14:16

  • 855
  • 3
Пирински: Само при рестарт на "Белене" може да има по-ниски цени на тока
©

Цените на електроенергията в България са едни от най-високите в Европа спрямо доходите ни.

Това каза по време на парламентарния контрол депутатът от Коалиция за България Георги Пирински.

Той попита министъра на икономиката и енергетиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: какви са причините за новото 10%-но увеличение и как ще бъдат компенсирани домакинствата за него.

По думите на Добрев ДКЕВР извършва анализ въз основа на информация, предоставена от електроразпределителните дружества и производителите на електрическа енергия. Той добави, че през тази година добавката за зелена енергия се очаква да бъде 2-3 пъти по-висока, което е една от причините за поскъпването. Министърът уточни, че е заложен механизъм, по който домакинствата да бъдат компенсирани.

Георги Пирински заяви, че само рестарт на проекта АЕЦ "Белене" може да доведе до по-ниски цени на тока.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
855 3

Коментари 3

Добави коментар
един прост гейрбер

2012.06.25 | 16:27

3
Ако трябва ще плащаме най-скъпия ток в света, но няма да сме зависими от Русия и от мръсните кумунисти....браво бойко, 100 години още да управляваш......ако до тогава има какво и кого!
Георги Христов

2012.06.24 | 18:23

2
Г-н Пирински най-напред трябва да има РЕСТАРТ на мозъка на Правителството на ГЕРБ- а това действително не може да се случи докато са още на власт.Ще Ви дам една идея като трезвомислещ българин/който не се занимава с политика/ : Не чакайте да излезнат от хралупите си новите измислени партийки и движения -които отново ще размажат публичното пространство с фалшиви обещания без покрития,а незабавно и предварително трябва да издигнете нова и независима кандидатура от научните среди на България---АЛТЕРНАТИВНА ЛИЧНОСТ на Бойко Борисов-- /която да бъде обсъдена и възприета от цялата българска общественост/поне 1 година преди изборите. Бойко Борисов се представя за НЕЗАМЕНИМ ....
ts

2012.06.24 | 18:22

1
Вижте сега! Ако имаш 10-фъстъка 3 -ореха 2-бъдема 4-стафидки 3-семки а от всяко ще е жизненонеобходимо да имаш по 5 ще си купуваш ли още фъстъци. Господа тока няма да се понижи никога. Никъде по света цените не се понижават. Ако построим нов АЕЦ ще го плащаме ние а държавата ще печели от него. Най много да ни запълнят дупките по пътищата с парите от продадения ток защото ние и крушки в задниците да си сложим не можем да употребим тока който произвеждаме и сега.

Добави коментар

Водещи новини