Делян Добрев: Очакваме с 10% повече чужди туристи

  • 22 юни 2012 08:40

  • 498
  • 0
Делян Добрев: Очакваме с 10% повече чужди туристи
© булфото

Очакваме ръст на чуждите туристи с 10%, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: по Би Ти Ви.

Министърът поясни, че предишните прогнози са били 5-8% и всяка година има увеличение на чужденците у нас. Той обясни, че пиенето на алкохол няма да бъде забранявано в курортите. По повод проектозакона за туризма министърът посочи, че ще се прави категоризация на всеки пет години, защото има амортизацията. Ако има мебели и ремонти, 5-звезден хотел може да запази категорията, допълни той. Законът регламентира и електронни договори с туристическите оператори. Кметовете ще имат право да категоризират хотели с до 2 звезди и ресторанти до 3. В закона се предвиждат и глоби, които са завишени до 10 пъти, обясни Добрев.

По отношение на работниците от ОЦК-Кърджали Добрев посочи: Правим каквото можем, давахме помощи, откри се се концесия наблизо и всеки може да работи, когато не е на работа в ОЦК.

За шистовия газ министърът заяви, че няма натиск от САЩ за премахване на мораториума. Шистовият газ намаля цени, но първо трябва да се уверим дали няма заплаха за околната среда, заяви той.

Добрев коментира и върнатия от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното закон за горите: Процедурите трябва да бъдат опростени, но това не трябва да става за сметка на природата. В Закона има много разтегливи понятия, посочи министърът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини