Заведенията: Удрят ни, защото не свеждаме глава

  • 19 май 2022 13:04

  • 1990
  • 6
Заведенията: Удрят ни, защото не свеждаме глава
© Булфото (архив)

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразяват искреното си възмущение от увеличението на ДДС за слабоалкохолните напитки от 9 на 20%.

Считаме това за целенасочен удар върху нашия бранш и българския туризъм като цяло. Най-засегнатият от пандемията и сега - от войната в Украйна, сектор отново е подложен на геноцид. Това е „демократичният“ отговор на намерението ни да си търсим правата и да участваме в обявените от работодателските организации протести! И, въпреки толерантността, проявена от сектор „Туризъм“ и търпението, с което отменихме участието си в протестите, за да чуем така очаквания пакет от икономически мерки, управлението ни "награди" с поредния удар върху така или иначе най-трудно възстановяващия се от пандемията бизнес.

От БХРА са недоволни от мерките

Потърсихме отговор на единствения логичен въпрос - "ЗАЩО?". И причината за това ни беше обявена директно в неформален разговор от официален правителствен източник, пожелал все пак да не го цитираме, а именно – „Който надига глава срещу властта, ще бъде потъпкван именно с такива похвати!“.

Истината е тази – удрят ни, защото не свеждаме глави пред несъстоятелността на управляващите, защото търсим правата си и сочим грешките.

Вече ни е ясно ЗАЩО посягате към обявената за най-работеща мярка в помощ на бизнеса - намаленото ДДС! В средата на годината, в средата на летния сезон, в средата на направени сметки, разчети и ценообразуване...

Многократно молихме, след като не ни се помага, поне да не ни се пречи. Е, пречи ни се!

За последните 2 години повече от 8 месеца бяхме затворени, а през останалото време работихме с тежки рестрикции. И това правителство, ръководено от уж икономисти и финансисти, категорично отказва да разбере, че възстановяването на бранша след такава криза е невъзможно да стане с магическа пръчка. Или по-скоро го разбира, но по ясни вече за нас техни причини ни мачка целенасочено.

Водени от горното, отчитаме като грешка, че се предоверихме на правителството, че ще има икономически мерки, които ще подпомогнат и нас! Излъгаха ни! За пореден път!

Уважаеми господа управляващи, надяваме се, че сте чели приказката за лъжливото овчарче. Веднъж или два пъти може да излъжете, но не можете да очаквате доверие до безкрай. А нашето доверие приключи!

Радина Лазарова
1990 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Platen optimist

2022.05.19 | 15:26

6
Sega e moderno da se plache. Ne che upravlenieto e dobro...
М. Иванов

2022.05.19 | 15:18

5
Тоя пък мазник все някой го удря, пак изпълзя, тъкмо започнах да спя спокойно
а

2022.05.19 | 13:45

4
Алоуу, няма вече ограничителни мерки, не знаеш ли? ДДС-то беше когато ви спираха клиентите. А и вашия бизнес е най-малко плащащ ДАНЪЦИ
В

2022.05.19 | 13:36

3
Като трябва да плащат не става,иначе все мрънкат че били най ущетени.
Просто човек

2022.05.19 | 13:22

1
Гербаджийски подлоги...
03304

2022.05.19 | 13:29

2
Абсолютни мошенници и простаци.

Добави коментар

Водещи новини