Димитър Манолов: С американския газ за България ще се тества реакцията на Русия

  • 12 май 2022 18:04

  • 3152
  • 7
Димитър Манолов: С американския газ за България ще се тества реакцията на Русия
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

На 18 сутринта се планира протест на служителите в Градския транспорт във връзка с неясното финансиране на тази дейност. Правителството до момента нищо не е направило по този въпрос. Ще бъдат блокирани възлови кръстовища в София от 9.00 часа, вместо от 8.00 часа, заради матурите. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

По думите му със сигурност ще има затруднения при предвижването в града.

Към протеста ще се включат и работещите в ТЕЦ "Марица 3", които трябваше днес да протестират. По думите на синдикалния лидер това се дължи на административна глупост. „Когато си станал някакъв началник в тази държава – да и пречиш, не го разбирам“, заяви председателят на КТ „Подкрепа“.

Срещата на бизнеса с енергийния министър за цените на тока и газа завърши с неуспех

Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване коментира днешната среща при енергийния министър. „Ще има компенсации за цената на тока, въпросът е в какъв размер. В резултат на дългите разговори, които водихме разбрахме, че това не може да се случи без решение на Министерство на финансите. Исканията на работодателите са много прости – за да могат да съществуват трябва цените им да са конкурентни на стоките, предлагани от Гърция и Турция, а това може да се случи с по-ниски цени на тока“, обясни той.

Във връзка с антиинфлационните мерки на кабинета, Манолов заяви: „Нещата, които се поставят на работно ниво не винаги се представят на нас. За тези неща трябва да се работи на Тристранния съвет, ако и този път той не бъде прескочен“, каза Манолов.

Председателят на КТ „Подкрепа“ заяви, че договорената по-ниска цена на фаза от САЩ за страната ни не е била изненада, тъй като още на срещата в петък премиерът е обявил, че това е целта на посещението му. „По-притеснителното е, че не знаем за кого ще е тази по-ниска цена – за търговците или за потребителите. Нищо чудно целта да е в България да се пробва как ще работи системата и каква ще бъде реакцията на руската страна“, допусна Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване.

Манолов каза още, че за да влезем в еврозоната ние сме заделили голяма сума пари във финансов фонд. Към момента те възлизали на 36 млрд. лева. В последно време се заговорило за тези средства. Според него, ако се стигне до етап, в който трябва да се ползват, най-безболезненият вариант би бил тези средства да постъпят в Сребърния фонд. Защо, обаче по тази тема не се говори?, чуди се синдикалният лидер.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3152 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
стигнахме ги

2022.05.12 | 21:02

7
стигнахме ги американците. както пееше тодор колев
oo

2022.05.12 | 19:21

6
platen bokluk nmogo i dreme na rusia dali balgaria shte kupuva gaz ot neia mnogo ste neznacitelni.
Просто човек

2022.05.12 | 18:54

5
За това състояние на градския транспорт са виновни Фандупкова и СОС...
Еми...

2022.05.12 | 18:16

1
рашизмът и герберастията срещу България, серия поредна.
За робска американофилска душа

2022.05.12 | 18:49

4
Бойко Борисов не вдигна цените, Бойко Борисов вдигна пенсиите и заплатите.
Канадец Киро

2022.05.12 | 18:47

3
Е рашист?
Забавен

2022.05.12 | 18:46

2
Не както каза Урсула - европейците трябва да платят голяма цена за санкциите срещу Русия!

Добави коментар

Водещи новини