Ваня Григорова от КТ "Подкрепа": Джобът на държавата е скъсан, хлябът скача с 20% за дни

  • 11 май 2022 07:37

  • 1641
  • 5
Ваня Григорова от КТ "Подкрепа":  Джобът на държавата е скъсан, хлябът скача с 20% за дни
© Кадър - Нова телевизия

Когато нивата на доходите са ниски и имаме тежки изкривявания на пазара, животът става невъзможен. Това каза в ефира на Нова телевизия икономистът от КНСБ Ваня Григорова.

Тя даде пример с цената на хляба, който за няколко дни е поскъпнал с между 20 и 40 стотинки, което е увеличение с над 20%.

"За да е такава цената прекупвачите по веригата са много", добави тя. Относно мерките, които правителството готви, Григорова каза, че всяка една мярка, която цели намаляване на товара на домакинствата, е полезна.

„Притеснителното е, че вече беше казано, че цените няма да се върнат на нивата от 2019 г., а напротив, ситуацията ще става все по-тежка. Трябва премисляне на цялостната политика. Откъде ще вземе този 1 млрд. лева? Докога ще може бюджета да прави такива отстъпки? Джобът на държавата е скъсан“, каза експертът.

Григорова заяви, че все още няма опасност да стигнем до момента да няма пари за пенсии, за майчински, но вървим натам.

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа": Работодателите у нас не обещават много, за да не се налага да го изпълняват

„Докато пенсиите и минималната работна заплата могат да се променят с решение на правителството, какво правим с доходите на хората, които не са на минимална работна заплата?“, попита тя.

Според нея политиката на правителството няма да ни направи по-богати и няма да живеем по-добре.
 

Калина Христова
1641 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Дечо Дечев

2022.05.20 | 10:06

5
Ти БЕЗИМЕНЕН ТЪПАКО ДОВОЛЕН ЛИ СИ ОТ ТЕЗИ НЕКАДЪРНИ УПРАВЛЯВАЩИ - ТЕГЛЯТ ВСЕКИ МЕСЕЦ КРЕДИТИ КОИТО ВСИЧКИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ .
ТИКВУН

2022.05.11 | 09:10

1
герберска подлога !!!

2022.05.11 | 09:57

4
направо комунистическа духачка (на тренчев ченгето)

2022.05.11 | 09:42

3
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните
Дългото снишаване

2022.05.11 | 09:41

2
Чии интереси точно защитавате?

Добави коментар

Водещи новини