Правят втори Аспарухов мост във Варна

  • 21 юни 2012 09:17

  • 3356
  • 1
Правят втори Аспарухов мост във Варна
©

Окончателният вариант на Общия устройствен план на Варна може да бъде приет на сесията на Общинския съвет на 4-ти юли. Това стана ясно по време на обсъждане на настъпилите промени в него, вследствие жалби и възражения от граждани.

От екипа, изработил плана, отново потвърдиха, че не се допуска строителство в Морската градина и първоначалният вариант на плана не е променян. Булевард "Варна", срещу изграждането на който е заведен съдебен иск, защото засяга близо 370 частни имоти, категорично ще се изгражда, защото осигурява най-бърз достъп на варненци до болниците и осигурява бърза връзка с масовия транспорт. Терените за новите контейнерен и зърнен терминал на пристанището са под ромската махала "Максуда".

Ще се изгражда и втори мост, дублиращ Аспаруховия. Що се отнася до историческото ядро на Морската градина, там дори за пребоядисване на пейките ще се иска разрешение от Министерството на културата.

Последвайте канала на

Novini.bg
3356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
борко

2012.06.22 | 08:27

1
Тея са пълни кавали,да може би в морската не се строи , но пък за сметка на това направо осраха плажа.Задръствания постоянно ,камионите си цъкат ,вчера до 23 часа имаше движещи се камиони,до колко часа бачкат нямам идея.А да не говорим и какви неща се изливат във водата .Единствения начин да отидеш на готин плаж е ,той да не бъде във Варна.Колкото до 2-ри Аспарухов,нямам думи.Варненци трябва да сме горди имаме най-глупавият кмет в България.

Добави коментар

Водещи новини