Икономист: Банковата система в Европа не е в добро състояние

  • 20 юни 2012 10:22

  • 406
  • 0
Икономист: Банковата система в Европа не е в добро състояние
©

Страните от еврозоната поеха ангажимент да работят за банков съюз, е записано в декларация, оповестена в края на срещата на върха на Г-20 в Мексико.

Съединените щати одобриха проекта и го нарекоха "необходимо допълнение към валутния съюз". Директорът на Международния валутен фонд Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 коментира в своя декларация, че ръководителите на Г-20 са обезпокоени за Европа и за еврозоната, но имат доверие на стария континент, че ще успее да преодолее икономическата криза. Председателят на Европейския съвет Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в каза, че въпросът ще се разисква на срещата на лидерите на Евросъюза в Брюксел на 28 и 29 юни. Икономистът Любомир Христов коментира в "Преди всички" по БНР, че състоянието на банковата система в Европа не е добро, затова напоследък се заговори за банков съюз.

"Имаме сигнали и опасност от масово теглене на депозити. Това се случва в Гърция, неприятно е, че в момента става и в Испания. Затова на срещата на върха в края на месеца трябва да се разглеждат въпросите за банков съюз, който включва мерки като паневропейска гаранция за депозитите, общоевропейски надзор и т.н.", каза още Христов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
406 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини