Шефът на енергийната комисия: Мораториумът изпълни целите си 

  • 31 март 2022 11:22

  • 489
  • 4
Шефът на енергийната комисия: Мораториумът изпълни целите си 
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Мораториумът изпълни целите си – битовите потребители не получиха по-високи сметки за ток и топлинна енергия. Това коментира пред журналисти в парламента Радослав Рибарски, председател на Комисията по енергетика от „Продължаваме промяната“. Рибарски посочи, че не очаква сътресения по отношение на новите цени на парното. „Индикациите от КЕВР са, че няма да има шоково поскъпване“, каза той.  

В момента виждаме, че борсите постигат съвсем различни нива, електроенергията днес се търгува на цени от 200 – 250 лв., което е съвсем различно от цените, които бяха преди три седмици, коментира депутатът. Той посочи, че предстои депутатите да се запознаят с разчетите на Комисията за енергийно и водно регулиране и как ще бъде формулиран енергийният микс, както и каква по-евтина енергия може да влезе в този микс.

„Виждаме, че ВЕИ проектите оказват сериозно влияние на свободния пазар на електроенергия“, посочи Рибарски, цитиран от БТА. Той отчете, че оттук насетне предстои регулаторът – КЕВР да влезе във функцията си и да определи цените за битови потребители за природен газ.

Рибарски каза, че не се обсъжда вариант за нов мораториум. „Гледаме възможностите за дългосрочност на продуктите за електрическа енергия, така че бизнесът да може да планира, а не всеки месец да очаква какви ще са цените. Следим борсите, виждаме, че нещата се нормализират и очакваме да постигнем нормалните цени за този период около 200 лв.“, добави той. 

Какво ще се случи с цената на електроенергията?

Последвайте канала на

Константин Тодоров
489 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Yull Brown Илия Вълков

2022.04.01 | 02:46

4
БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГИЙНА И ТЕХНОЛОГИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ и “Технология за добив на БРАУНОВ ГАЗ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ разработена от инж. Чавдар Каменаров и инж. Пламен Каменаров. ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ !!! Излиза чиста питейна вода !!! С Брауновия газ се унищожават битови отпадъци !!!
Филип Тотю

2022.04.01 | 00:10

3
Мораториума според мен бе хитър и навременен ход ,който ощети само шайка герберастки подлоги ..сложени в НЕК ,БЕХ и ЕРПтата ... да живее България !!
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.03.31 | 11:52

2
ТЕ И СТАРИТЕ БЛОКОВЕ 1-4 БЕХА НАПУКАНИ, НЕМСКАТА С В И Н Я ГИ ИЗСЛЕДВА ПРОБИТЕ :) ЗАТОВА И СПЕШНО ГИ ЗАТВОРИХА. КУНЕВА УСЛУГА ВИ НАПРАВИ БЕ, ГЮБРЕТА БЕЗ МОЗЪЧНИ! :)
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.03.31 | 11:52

1
ГЮБРЕТА, КАКВИ ТОЧНО КОМПЕНСАЦИИ ИСКАХТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ ЗА НАПУКАНИТЕ БОЙЛЕРИ У КОЗЛОХУЙ? :) ЕДИН С ЛОПАТАТА, ПОД ОПАШКИТЕ ДОСТАТЪЧНА КОМПЕНСАЦИЯ ЛИ Е? :)

Добави коментар

Водещи новини