GEMCORP: Нямаме руски инвеститори, няма да участваме в завода за батерии, нито да използваме еврофондове

  • 28 март 2022 11:41

  • 5176
  • 1
GEMCORP: Нямаме руски инвеститори, няма да участваме в завода за батерии, нито да използваме еврофондове
©

Екипът на GEMCORP разпространи отворено писмо до медиите, което публикуваме без редакторска намеса.

През последните дни сме свидетели на разпространяването на неверни твърдения и публикации относно дейността и собствеността на Gemcorp Group. В тази връзка заявяваме следното:

Твърдението за наличие на руски капитали в собствеността на компанията категорично не отговаря на истината и неговото тиражиране представлява фалшива новина, която засяга доброто име и репутация на компанията.

В тази връзка подчертаваме още веднъж публично известния и анонсиран факт, че през октомври 2020 година Gemcorp Holdings Limited (GHL) премина през процедура по изкупуване на дяловото участие на своя руски инвеститор и през декември 2020 г. изкупуването на инвестицията на фонда приключи. От тогава няма нито руски инвеститори, нито руски капитали в нито една компания от Gemcorp Group.

Ние с гордост можем да заявим, че в резултат от изкупуването на управлението, към настоящия момент Gemcorp Holdings Limited (GHL) е 100% собственост на своите служители и е базирана в Лондон, Великобритания.

Тиражирането от физически лица или медии на твърдения, които свързват към настоящия момент която и да е компания от Gemcorp Group с руски политици, бизнес фигури, инвеститори или капитали, са неверни, тъй като ние нямаме такива инвеститори или сделки. По тази причина Gemcorp Holdings Limited (GHL) може да предприеме съответните правни действия, за да осигури коригиране на неверните твърдения.

Категорично заявяваме, че GHL няма да участва по никакъв начин в проекти, свързани или финансирани от Плана за възстановяване и устойчивост на България, няма да работи с български бюджетни средства или еврофондове.

Също така нямаме никакво отношение към анонсирани от правителството намерения за изграждане на завод за батерии в страната.

Намерението ни е да подпомагаме с частни капитали и инвестиции проекти, които осъществяват енергийния преход и енергийната независимост на страната и които съдействат за изграждането на зелени и климатично неутрални енергийни мощности, в съответствие с европейските политики за Зелен преход и трансформация.

Екипът на GEMCORP

Последвайте канала на

Novini.bg
5176 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.03.28 | 12:37

1
Да бе. Сега нямате, но сте облажили до преди година. На бунището!

Добави коментар

Водещи новини