В Габрово 125 работодатели са готови да приемат на работа украински граждани

  • 15 март 2022 21:47

  • 5008
  • 6
В Габрово 125 работодатели са готови да приемат на работа украински граждани
© Getty (архив)

В областния координационен център има подаден списък от 125 работодатели от област Габрово, които имат възможност да приемат на работа украински граждани, предаде БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13314

Свободните работни места са в направленията ресторантьорство и хотелиерство, хранително-вкусова промишленост, машиностроене, животновъдство, електротехника, кожарство, шивашки услуги. В случай, че украинските граждани са обявили желание за работа и предпочитана сфера на дейност при попълване на анкетните карти в отдел  „Миграция“, се прави връзка и се обсъжда възможността за работа със Стопанска камара или Габровската търговско-промишлена палата. Това съобщиха днес от пресцентъра на Областната администрация.  

При нужда от медицинска или психологическа помощ в габровската болница "Д-р Т.Венкова" се предоставят безплатни прегледи в отделението за спешна помощ, както и психологически консултации на руски език (кризисна терапия) в дните понеделник, вторник и четвъртък след предварително записване.

Създадена е организация за набиране на средства с дарителски кутии, поставени на различни места в Габрово, а със средствата ще се купуват лекарства, диетични храни за децата с алергии, храни за хора с диабет.

МЗ изготви насоки за имунизационен план за децата, които пристигат от Украйна

Доброволческият център за подкрепа, разкрит вчера в спортна зала „Орловец“, който подпомага хората, потърсили закрила от войната в Украйна, работи всеки ден от 10:00 до 18:00 часа, посочват от областната администрация. В обявените часове има доброволци, съдействащи на всеки, който предлага или има нужда от подкрепа.

Само за един ден са събрани всички неща от първа необходимост. Подготвят се пакети с храна и санитарни принадлежности за всеки новопристигнал украински гражданин. Събрани са достатъчно дрехи, обувки, играчки и памперси, има нужда от перилни препарати и препарати за миене на съдове.

За област Габрово е създадена фейсбук група, която събира и разпространява информация, така че да е лесно достъпна за всеки, който я потърси. Доброволците от сдруженията „Добрини за Габрово“, „Габровските майки и татковци“, женското благотворително дружество „Майчина грижа“ ще актуализират своевременно информацията в нея.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5008 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Просто човек

2022.03.16 | 07:21

6
Браво, Габрово!

2022.03.15 | 23:26

3
да ходят в полша не ги щем тук, мръсти хохли , ние няма кво да ядем ходете да си защитавате кочината!

2022.03.16 | 00:43

5
Нема а са плашиш,още при първата заплата ша бегат с двеста към германия.
Rado Rumenov

2022.03.16 | 00:23

4
Yaj mi opincite , izrod !

2022.03.15 | 23:25

2
хохлите ще избягат , а и за никъв хй не стават , вилата на врата и това е , който не ще да бачка сопа
Bunak

2022.03.15 | 22:00

1
Za 100 leva zaplata li ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини