Енергийният министър: Към момента няма никакви индикации за забавяне на доставките на газ и петрол

  • 24 февруари 2022 13:32

  • 484
  • 2
Енергийният министър: Към момента няма никакви индикации за забавяне на доставките на газ и петрол
© Булфото (архив)

Структурите на компенсации продължават да действат. Компенсацията ще обхване целия отоплителен сезон, тоест до края на месец март. Няма промени по трите предложения свързани с операторите, свързани с битовите потребители на природен газ и свързани с индустрията.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13971

Това заяви на бифинг след края на редовното заседание на кабинета министърът на енергетиката Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен. Той коментира и ситуацията с доставките на енергийни източници заради войната в Украйна. 

Заради войната: Природният газ скочи с 34%, петролът мина 100 долара

"Следваме всички алтернативни канали и партньори за доставки на газ. Към момента няма проблеми с доставките на газ, но това не означава, че няма такава възможност. Обсъждаме и планове за действия за доставките на петрол. Отново ще кажа, че към момента не съществува риск за доставките на петрол. Ще разработим план и за такава възможност, но към момента няма никакви индикации, че ще има забавяне на доставките на енергийни източници", категоричен бе Николов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
484 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иво

2022.02.24 | 13:55

2
оставка некадърник
Mitaka

2022.02.24 | 13:55

1
ШУТ, НАЛИ ПРОДАДОХТЕ ЗА ТРИ МИНУТИ ЗАПАСИТЕ ОТ ЧИРЕН,,,ВЕДНАГА ОСТАВКА

Добави коментар

Водещи новини