Хасан Адемов: Очаква ни двуцифрена инфлация

  • 22 февруари 2022 08:27

  • 2145
  • 3
© Кадър БНТ

Имаше сериозни предложения, която и не бяха приети. Такива предложения бяха свързани с подкрепата за хората с увреждания и увеличаване на социалната инвалидна пенсия. Това предложение струва около 20 млн. лв., но управляващите не приеха това разумно положение. Това заяви депутатът от ДПС Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва в студиото на БНТ относно бюджета, който управляващите са изготвили.

Според него политиката е добра тогава, когато се грижи за уязвимите групи. По думите му управляващите са успели да разтревожат всички пенсионери с някои от стъпките, които са предприели.

“Общата ковид добавка трябва да влезе в стойността на пенсията. Управляващите твърдят, че ще продължат анализите до края на месец юни. С какви инструменти обаче ще се случи? Има няколко възможни варианта. Един от тях е индексация на пенсиите с годините стаж. Той може да е увеличен на 1,4. Другата възможна мярка е да се промени златното швейцарско правило, защото то работи в страни със стабилна икономика, в които средният осигурен доход расте стабилно”, обясни Адемов. Той предлага предвидимо увеличение на пенсиите със 7,1%. Като по-сериозен инструмент определи преизчисляването на пенсиите: “Тези, които са се осигурявали на по-висок доход не печелят от това, че пенсиите се индексират на база на стажа”.

Извънредно заседание на парламента

Като голям проблем определи липсата на разговори преди внасянето на бюджета в НС. ПО думите му инфлацията в края на годината ще бъде двуцифрена: “Политиката по доходите не трябва да бъде на парче, а осмислена и предварително съгласувана”.

“Управляващите ще имат много големи, ако продължат да работят по този начин - който протестира му дават пари. Те заменят проблема с допълнителен финансов ресурс без да вникнат в дълбочина”, заяви депутатът от ДПС.

Притеснителен е темпът на нарастване на дълга и дефицита, категоричен беше Адемов.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
2145 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
фен

2022.02.22 | 10:42

3
Ако толкова я жадуваш тая двуцифрена инфлация, спокойно можеш да си вървиш в твоятя истинска родина майка или както беше там.....
Пунта Мара

2022.02.22 | 10:03

2
"Другарю" Адемов,това означава ли,че трябва СПЕШНО да намерим: НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ИСТИНАТА за Барселона,..........и т.н.,..........и т.н., ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИОНИ,МИЛИАРДИ от ОПГ" герб-дпс"?????????????????????????????????????
Еми...

2022.02.22 | 08:49

1
Много ясно, че ни очаква, все пак сме на границата на военна зона от вчера.

Добави коментар

Водещи новини