Ще има ли недостиг на синьо гориво?

  • 08 февруари 2022 09:25

  • 367
  • 0
Ще има ли недостиг на синьо гориво?
© Pixabay

„Ние сме създали необходимата инфраструктура и сме предоставили на пазара необходимия капацитет, за да може пълният обем от азерския газ да влезе на територията на България“, обяви пред бТВ директорът на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов.

Колко ще се доставя от азерския газ зависи от страните по договора и при желания доставките могат да се увеличат, уточни той.

Относно продажбата на газ на Румъния на 4 февруари Малинов уточни, че дали е имало предварително изтичане на информация трябва да проверят компетентните органи. На въпроса защо евтиният газ не остава у нас той уточни, че на борсата не се продава конкретен газ, а микс.

Малинов е категоричен, че продаденото количество не е от хранилището в Чирен. Шефът на „Булгартрансгаз“ призна, че резервът в газохранилището е 25%, или с около 15% по-малък от този, който сме имали миналата година.

Румен Овчаров с нови разкрития за схемата в "Булгаргаз"

„Към настоящия момент от нашите ползватели и от операторите на съседните държави нямаме информация, която да ни дава основателно съмнение, че ще има недостиг на природен газ. Кратко казано – няма заплаха, но имаме готовност“, обяви Малинов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини