Изпълнителният директор на „Мини Марица изток“ хвърли оставка

  • 24 януари 2022 19:37

  • 11409
  • 2
Изпълнителният директор на „Мини Марица изток“ хвърли оставка
© Google maps
Слушай новината Слушай новината

Вписаният преди седмица в Търговския регистър за изпълнителен директор на държавното „Мини Марица изток“ ЕАД-Раднево Тодор Тодоров е депозирал оставката си пред принципала БЕХ, съобщава "Монитор".

Тодоров обяснил, че е подал оставката си като тъй като не желае да изпълни решението да бъде сменен адресът за кореспонденция и седалището на мините от Раднево на столичната улица „Веслец“, както и да регистрира промени в устава, според които съветът на директорите набъбва от 7 на 9 души.

Със заповед на Петков: Станислав Тодоров е назначен за зам.-министър на енергетиката

Той припомня, че това решение е било взето на 19 януари, след като съдът спря друго решение за вписването на инж. Илза Чинкова за член на СД на мините и временен изпълнителен директор до провеждането на конкурс.

От БЕХ заявяват, че смяната на седалището е била продиктувана от „нуждата за вземане и извършване на своевременни правни актове и фактически действия от административен характер. Това решение по никакъв начин не засяга оперативната самостоятелност и дейност на дружеството, включително на неговите работници и служители. Следва да се има предвид, че седалището и адреса на управление на принципала на дружеството е именно в гр. София. Това обстоятелство би могло да доведе до по-лесна комуникация между дружествата и по-висока ефективност в процеса на съгласуване на действията на управленските екипи.

„Независимо от взетото решение от Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД, към настоящия момент не са извършени необходимите задължителни действия от страна на изпълнителния директор г-н Тодор Тодоров. Именно това бездействие от негова страна води до основателен и логичен извод, че последният не желае да се съобразява с българското законодателство и да изпълнява решенията на правоимащия орган“, допълват от БЕХ.

Дали след оставката на Тодор Тодоров решението на БЕХ за новия адрес на мините, където работят близо 7000 души, ще остане непроменено, е въпрос на няколко дни, през които най-вероятно ще бъде направен нов опит за регистрацията на инж. Чинкова, която е експерт по енергетиката на партия „Има такъв народ“.

Novini.bg
11409 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Г

2022.01.24 | 21:43

2
Крадливи комунисти
ясно,

2022.01.24 | 21:19

1
жална им майка...

Добави коментар

Водещи новини