В Ямбол няма да има увеличение на такса "смет" догодина

  • 27 декември 2021 15:16

  • 643
  • 0
В Ямбол няма да има увеличение на такса "смет" догодина
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

В Ямбол няма да се увеличава таксата за битови отпадъци за граждани и фирми през 2022 година. За жилищните имоти такса "смет" остава 2.46 промила, а за нежилищните - 4.04 промила, стана известно след последното за годината заседание на Общинския съвет, предаде БТА.

"Честотата на извозване на контейнерите тип "бобър" се увеличава на осем пъти месечно. Месечните графици за машинното метене на улиците ще се публикуват на сайта на Общината", каза кметът Валентин Ревански.

"Приетата план-сметка за чистотата на общината през следващата година е в размер на над 6,7 млн. лева. Разходите са повече, тъй като отчисленията по Закона за управление на отпадъците вече са 95 лева на тон. Предвидените в общинския бюджет средства са увеличени и заради разходи по поддръжката на компостиращата инсталация", допълни кметът на Ямбол.

Инсталацията за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци беше изградена тази година в близост до регионалното депо край Ямбол. Съоръжението е на стойност над 3,7 милиона лева, като по-голямата част от средствата са осигурени по оперативната програма "Околна среда". Финансовият принос на Община Ямбол е 1,2 млн. лева.

НАП-Добрич възстанови над 243 000 лева надвнесен данък на граждани

Последвайте канала на

Валери Зайцев
643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини