БМФ с нови кораби за 338 млн. лв.

  • 07 юни 2012 21:24

  • 1340
  • 1
БМФ с нови кораби за 338 млн. лв.
© Булфото

Екипаж на параходство БМФ прие новия 30 700-тонен кораб на компанията, който е построен в корабостроителницата на  Шанхайгуан в Китай, съобщиха от дружеството.

Това е шестият  поред кораб на БМФ, построен в тази корабостроителница.  Плавателният съд носи името "Родопи". В рамките на две години компанията вече се сдоби с нова флотилия от осем модерни кораби за транспортиране на насипни товари, а инвестицията е 338 милиона лева. Шест от корабите са еднотипни - 30 700-тонни, а други два са с тонаж 38 000. От БМФ  уточняват, че с инвестицията в новите кораби, дружеството е изпълнило предсрочно 5-годишния инвестиционен план, поет като  ангажимент към Агенция за приватизация.

Новоприетият кораб "Родопи" е оборудван с последната дума на техниката по отношение на навигационната апаратура и силовите  уредби. Всички плавателни съдове от тази серия са с ледови клас, което позволява на компанията да оперира с тях в тежките зимни  условия на северните морета, и са конструирани с възможности за плаване в Големите езера на Северна Америка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1340 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Chelsea forever

2012.06.08 | 01:46

1
Като Ви чете човек заглавието си мисли ,че още много кораби ще се купуват,а излиза че Домусчиев вече е приключил с покупките на кораби и се е ориентирал към все по-атрактивните напоследък покупки - т.е. на футболисти.Колко ли кораба ще се продадат от спонсора БМФ, за да се захрани участието на Делиорманския отбор в Ш. лига?Само Един знае и той не се казва Господ.

Добави коментар

Водещи новини