Делян Добрев: Ще строим 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" с Русия

  • 05 юни 2012 19:26

  • 933
  • 2
Делян Добрев: Ще строим 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" с Русия
© Булфото

Министърът на икономиката и енергетиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: потвърди, че България разглежда Русия като основен партньор в строителството на 7 блок на АЕЦ "Козлодуй". Аргументът му е, че готовият ядрен реактор, който трябваше да е за замразения проект "Белене", е руски и затова е логично Русия да се включи в изграждането на ядрения остров за бъдещия блок, съобщава БНТ.

"Този готов реактор предопределя строителството на ядрения остров в 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" с технология и с експертиза на нашите партньори "Атомстройекспорт" и "Росатом". Те са тези, които могат да построят ядрения остров на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". Неядрената част може да бъде диверсифицирана и за нея можем да имаме друг изпълнител, стратегически инвеститор, партньор", заяви енергийният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
933 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BULGARIA-RUSSIA

2012.06.06 | 17:21

2
NAI NAKRAIA NE6TO POZITIVNO.
gloria

2012.06.06 | 17:21

1
Браво г-н Борисов! Така се прави голямата игра. И едните и другите доволни,че стана на тяхното.А ние...ще си направим нашето. Дупедавците от БСП,ДПС и т.н. да го..ближат сладоледа,а може и да го духат!

Добави коментар

Водещи новини