Правителството ще представи мерките за скъпия ток

  • 21 октомври 2021 13:28

  • 540
  • 1
Правителството ще представи мерките за скъпия ток
©

Министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен ще даде брифинг днес, 21 октомври, в 16.30 часа в сградата на Министерския съвет. Той ще информира за мерките на служебното правителство в отговор на кризата с нарастващите цени в енергийната сфера. Това обявиха от пресцентъра на Министерския съвет. 

Министърът на финансите Валери БелчевВалери БелчевВалери Иванов Белчев е възпитаник на „Харвард”, от където има Магистърска степен по публична, министърът на икономиката Даниела ВезиеваДаниела ВезиеваДаниела Тодорова Везиева е родена в гр. Русе. Завършва образователна степен магистър по финанси и и министърът на енергетиката Андрей ЖивковАндрей ЖивковАндрей Живков е роден през 1971 г. в град Ботевград. Завършва средното си образование в 1-во Единно ще присъстват също на брифинга днес. 

В понеделник по инициатива на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на беше организирана дискусия с премиера, министри, представители на бизнеса и синдикатите за проблема с високия ток. Заради напрежението в сектора имаше и протести. Бизнеси са на ръба на фалита, алармират от бранша. 

Стефан Янев: Подготвяме нова стратегия в енергийния сектор

В същото време срещу служебното правителство има недоволство заради новите противоепидемични мерки, включващи изискване за "зелен сертификат" за ваксина или преболедуване. 

Заради това Министерският съвет ще коментира и мерките в контекста на пандемичната ситуация в страната. 

NOVINI.BG ще излъчи НА ЖИВО брифинга от 16.30 ч. 

Повече по темата със скъпия ток - вижте видеото:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
540 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Демократ

2021.10.21 | 16:25

1
На българския народ трябва обединител какъвто е проф.Герджиков и полковник Невяна Митева а не комунистически разединители като сегашния президент Румен Радев и вице президента Йотова.

Добави коментар

Водещи новини