Ева Майдел: Мерките на ЕК за високите цени на тока са насока за правителства като българското, които са неспособни да овладеят кризата сами

  • 14 октомври 2021 14:28

  • 468
  • 2
Ева Майдел: Мерките на ЕК за високите цени на тока са насока за правителства като българското, които са неспособни да овладеят кризата сами
©

Обявените вчера мерки от Европейската комисия за справяне с кризата с високите цени на електричеството за бизнеса са преди всичко насоки за правителства като българското, които са неспособни да се овладеят кризата сами“, заяви българският евродепутат Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по (ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП) по време на изслушване на еврокомисаря по енергетика Кадри Симсон в комисията по промишленост, изследвания и енергетика на Европейския парламент в четвъртък 14 октомври 2021г.

„Комисията стимулира правителствата да използват директни финансови добавки за бизнеса, данъчни облекчения, държавна помощ за големите. Все неща, които служебното правителство на Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не прави,“ допълни Майдел.

В отговор еврокомисар Симсон подчерта, че основните инструменти за бързи мерки за справяне с кризата са в компетентностите на правителствата, които сами определят данъчната и социалната си политика, дългосрочните договори за електроенергия и как разпределят средствата, които получават като приход от продажбата на въглеродни емисии, които за тази година са с 10 милиарда евро повече за целия ЕС спрямо миналата година.

Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по заяви още, че кризата е доказала за пореден път, че декарбонизацията в Европа не може да се случи без ядрена енергия, освен ако не искаме да загубим конкурентоспособност и да увеличим енергийната бедност на населението. По тази тема европейският комисар сподели, че държавите сами определят енергийния си микс и могат да използват ядрена енергия и за в бъдеще, защото е нисковъглероден източник.

Борислава Борисова
468 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
вашта

2021.10.14 | 14:50

2
вашта мама. нали педалския съюз ни тика по тая наклонена плоскост. първо със затварянето на атомната енергия, после с приватизация, после с либерализация и после със зелената енергия.
ууу

2021.10.14 | 14:44

1
мълчи ве спермояд

Добави коментар

Водещи новини