Каракачанов за цената на тока: Това е спекула, Зелената сделка означава токът да стане безбожно скъп

  • 24 септември 2021 17:41

  • 2814
  • 12
Каракачанов за цената на тока: Това е спекула, Зелената сделка означава токът да стане безбожно скъп
© Кадър Nova News

На 9-ти юни, когато стана инцидента с МиГ-29, предположих, че става въпрос за загуба на ориентация. Това заяви лидерът на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа и бивш министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в студиото на „Денят на живо“ по Nova News.

„Нямам основание да симпатизирам на ръководството на МО, защото то не свърши нищо. Въпреки това, ръководството не носи вина за инцидента“, допълни той. Според него поскъпването на тока е резултат от спекула: „Непосилните сметки не само на тока, но и на газта, горивата и на хранителните продукти са в следствие от спекула и изтърване на положението от страна на служебното правителство. То, по конституция, има една единствена задача – да подготви честни и продуктивни избори. Служебното правителство се зае да изчегъртва, да компрометира предишната власт. Ровейки, търсейки с нещо да уязвят предшествениците си, с идеята да им попречат на изборите, за да улеснят опозицията, която на практика решиха, че представляват“.

По думите му ултралибералната мисъл е толкова силна, че не търпи възражение и това е проблем за формирането на цените на основни консумативи и стоки.

„Става въпрос за спекула и редица грешки в енергетиката. НДСВ започна преговорите с ЕС и в името това да се задържи на власт затвори блокове на АЕЦ „Козлодуй“. България тогава беше монополист в продажбата на енергия“, каза той по повод увеличаването на тока. 

Каракачанов обясни, че Зелената сделка би означавала токът да стане безбожно скъп, а много енергетици да загубят работата си.

Джамбазки и активисти на ВМРО опитаха да нахлуят в енергийното министерство

Той беше скептичен към новите формации: „Това не са политически партии с ясна идеология. Това са всъщност икономически проекти. Те няма да направят нищо, защото те разчитат на външна подкрепа. Каква е идеологията на „Да, България“? Да се бори с корупцията. То няма партия в света, която да се бори за корупцията“.

Лидерът на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа беше категоричен, че България трябва да има собствена енергийна система. Според него за да излезем от ситуацията трябва да има държавници като Орбан. Каракачанов призова някои категории държавни служители да се ваксинират: „В моето семейство има човек, който си отиде заради COVID-19. Тогава си даваш сметка за всички тези шарлатани, които ни говорят, че ни чипират“.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
2814 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
ДОЛУ ГЕРБ ! ДОЛУ БОРИСОВ ЧЕКМЕДЖЕТО !

2021.09.24 | 19:05

8
Най - важното е никога , ама НИКОГА да не се забравя за кражбите , убийствата и геноцида над възрастните българи , простащините и идиотщините по време на 12 годишното управление на чекмеджетулупа Борисов и ГЕРБ ! Възмездие и тоталното им изчегъртване са необходими !
Анонимен

2021.09.24 | 21:41

12
Кучетата на Радев си лаят, а кервана на ГЕРБ си върви напред! Връщаме ги за да върнат просперитета и сигурността на България!
Анонимен

2021.09.24 | 19:47

11
ЕДНА ЛЪЖА ПОВТОРЕНА ХИЛЯДА ПЪТИ СЕ ВЪЗПРИЕМА КАТО ИСТИНА! В ТВОЯ СЛУЧАЙ ТОВА НЕ ВАЖИ И ДОРИ ИМА ОБРАТЕН ЕФЕКТ!

2021.09.24 | 19:15

10
ДА, НЕ РАЗЧИТАТ НА ВЪНШНА ПОДКРЕПА! А КАРАКАЧАНОВ РАЗЧИТА НА ИЗОЛАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ И МАРГИНАЛИЗАЦИЯ НА ПОЛИТИКАТА.

2021.09.24 | 19:14

9
ХОДИ ДА ПРОИЗВЕЖДАШ ТОК БЕ ПРАСОК
Комунистът си личи отдалече

2021.09.24 | 19:01

7
Вика на свободния пазар "спекула", както му викаха партийните секретари от едно време :))))
Бойко

2021.09.24 | 18:38

6
Агент Иван има достатъчно пари,да не се оплаква.

2021.09.24 | 18:30

5
Флотилята на крал Филип -Испания била разбита малко в Ламанча от Елизабита-1 , после атакувана пред Шротланди , а унищожена почти помежду Ирландия и Англия , дали по естествената суровината на морските условия , дали друго , без значение . Така : САЩ и съответните парти в България ни натрапват освен техните самолети така и техните ядрени реактори . Нека да им покажем колоко струва , каква е меродавна цена предвид Марица-Изток , както и че ние имаме преценка на риск , изчислена освен върху държавнически бюджет пара , така и върху право на собственост параметри , конституционлани .

2021.09.24 | 18:28

4
Ако бяхте вдигнали още една атомна нямаше да стои въпроса с тока ама нали решихте да наливате всяка година по 2 милиарда субсидия във въглищните централи. Няма по евтина енергия от атомната ама сте тъпаци от класа.
Това не е ли господин Билла торбичка?

2021.09.24 | 18:18

3
Тоя, по времето на чието съучастие в управлението на държавата от една ОПГ, България прие въпросната "зелена сделка"?

2021.09.24 | 17:55

2
по всяка сметка за всеки абонат на енерго-дружество пише "задължение към общество" . Това десятък от феодално време ли е , крепостния данък на вилает , данък без портфейл на преходната-преждевременна административна тежест , или какво представлява онова , така подробно , така като общ сбор ? Какъв закон , каква конституционална разпоредба за съответното ? Какви нормативни параметри , откого потвърдени , урегулирани , наблюдени , санкционирани ?
АУУУУУУУУУУУУУУУ

2021.09.24 | 17:55

1
КОЛКО МАС ИМА НЯМА ДА УСЕТИ СТУД ТОК НЕ МУ ТРЯБВА

Добави коментар

Водещи новини