Икономист: Не цената на тока, а на парното и водата ще се усети от хората

  • 17 септември 2021 09:01

  • 1475
  • 2
Икономист: Не цената на тока, а  на парното и водата ще се усети от хората
© Кадър Нова телевизия

„Цените за електроенергията са регулирани за домакинствата. Единствено бизнеса е този, който на практика ще бъде изложен на натиска от поскъпването на тока – поне през следващите няколко месеца.

При потребителите по-големият натиск ще дойде по линия на топлофикациите, тъй като основният ресурс, който използват те е природният газ. Ще има вероятно и натиск от страна на цената на водата, тъй като електроенергията е голяма част от себестойността на услугата”.

Това заяви пред Нова телевизия икономистът Калоян Стайков.

По думите му потребителите няма да усетят високите цени през сметките за ток, но ще се усетят в тези за парно и вода. „Не такъв обаче е случаят за бизнеса. Той е пряко изложен на скока на цената на тока”, категоричен е експертът.

КЕВР реши: Природният газ поскъпва с близо 20,5%

Десислава Станева
1475 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бойко Мутрисов

2021.09.17 | 11:44

2
Президента Радев издейства 40% поевтиняване на газа, а ти дебокана пи ли си? Ти по-добре благодари на неграмотното мутренско шофьорче, което прецака втория АЕЦ и Южен поток. Сега чакай с кофа на гръцкия газов хъб чичо бай Дън да ти сипе евтин газ ако и той си е изпил дебокана. Чакай, ако си немаш работа... Благодари и на баба Меркел (немците вече си има Северен поток 2 за който Южен беше заплаха)
Мда

2021.09.17 | 09:49

1
Много благодаря на служебното правителство на прецедента, че прави всичко взъможно да унищожи малкия и средния бизнеси.

Добави коментар

Водещи новини