Стефан Янев: Не трябва да си позволяваме с лека ръка да затворим бизнеса при нова COVID вълна

  • 06 август 2021 13:26

  • 1559
  • 4
© Novini.bg

Ние в момента управляваме няколко кризи. Имах възможността да направя бързо работно съвещание относно необходимите мерки за подобряване на координацията и мерки за превенция и борба с пожарите. Вчера на място се запознах с щетите в с. Старосел. Картината не е никак радостна. Пожарите са овладени, но това не трябва да ни успокоява. Нека бъдем бдителни. Изпратихме екипи в РСМ, защото нашият анализ сочеше, че пожарът може да тръгне към нашата страна. Това заяви служебният премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен на среща при президента за управление на здравната криза.

Той изрази мнение, че трябва да се действа бързо за компенсации на пострадалите: „Мисля, че ще можем да вземем резерви от бюджета. Има механизми в рамките на закона“.

Министър-председателят Стефан Янев ще посети Плиска и Варна

По повод на здравната криза каза: „Здравната криза е факт. Тя се ръководи от специалистите от МЗ. Разчитаме на тяхната експертиза. Планът за справяне трябва да бъде гъвкав. Не трябва да си позволяваме с лека ръка да затворим бизнеса. Мерките за възстановяване не са способни понякога да компенсират един бизнес. Тази част от мерките, които могат да засегнат бизнеса, трябва по необходимост да са по-гъвкави. Виждаме, че бизнесът може да работи и така“.

Според него трябва да се направи допълнително проучване заради делта мутацията на коронавируса.

Теодора Александрова
1559 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
FARAON

2021.08.08 | 11:14

4
ТОВА ВАЖИ ЛИ И ЗА БИЗНЕСА С П Р О С Т И Т У Т К И - ДАНС, ДАР, ГДБОП ? :)
Спас

2021.08.06 | 13:58

2
Абсолютно! Оставете дискотеките, барчетата, механите да си работят. Да се събират стотици хора на едно място и да се заразяват. Защо да пазим българите, г-н изпълняващ длъжноста премиер? Трябва да се пазят собствениците на барчетата и на дискотеките. Средностатистическият българин, кучета го яли. Защото отива един умник на дискотека, заразява се, на другия ден изпозаразява всички в офиса и докато се усетиш... ама не. Не трябва да се затваря. Да върви чалгата и оркестърът да свири.

2021.08.06 | 14:38

3
Не искаме да ни пазите, ние се пазим от вас, от фалшивите препарати и незаконните мерки. Ако не си забелязал, значи си коронаидиот.

2021.08.06 | 13:35

1
ВЯРНО, ТРЯБВА ДА ЗАТВОРИМ РАДЕВ И ЯНЕВ

Добави коментар

Водещи новини