Изграждат фабрика за преработка на слънчоглед във Видин

  • 27 юли 2021 16:23

  • 990
  • 2
Изграждат фабрика за преработка на слънчоглед във Видин
© Getty Images/Guliver

Във Видин днес е направена първа копка за изграждането на нова фабрика за преработка на слънчоглед, в която ще бъдат разкрити над 60 работни места от следващата година. Това съобщават от Община Видин.

На официалната церемония днес за старт на строителните дейности на обекта са присъствали кметът на община Видин Цветан Ценков и заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев.

Силозната база и фабриката за преработка на слънчоглед се изграждат от "Сънсийдс" ООД. При постигане на пълния капацитет на работа в нея ще бъдат наети повече от 60 човека персонал. Освен това с всички допълнителни дейности по време на строителството и експлоатацията на обектите ще бъдат ангажирани много местни фирми. Оборудването ще е с най-добра техника, ще се въведе напълно автоматизирана система за управление на процесите и фабриката ще бъде лицензирана по всички международни стандарти за качество, така че да може да изнася в цял свят. Намеренията на инвеститорите са през септември 2022 година фабриката да заработи.

Икономическият министър връчи сертификати клас А на три компании с инвестиции за над 55 млн. лева

Константин Тодоров
990 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ето

2021.09.03 | 10:17

2
ето след магистралите на бойко идват новите инвестиции.
XA XA XA

2021.07.27 | 16:37

1
НАРИЧА СЕ " МАСЛОБОЙНА " БЕ , ДА ВИ ШИБАТ МАНАФИТЕ !

Добави коментар

Водещи новини