СО дава ход на програма за подкрепа на перспективни бизнес идеи

  • 21 юли 2021 13:37

  • 305
  • 0
СО дава ход на програма за подкрепа на перспективни бизнес идеи
©

Столичната община да даде ход на инициатива за подкрепа на перспективни бизнес идеи на стойност 100 000 лева. Това предвижда програмата на Столичния общински гаранционен фонд за 2021 г., която се очаква да бъде приета на предстоящата сесия на Столичния общински съвет утре, съобщават от пресцентъра на Столичния общински съвет /СОС/.

Инициативата с пилотно заглавие "Акселератор Стартъп София" ще съдейства за ускорен достъп до финансиране на иновативни, стартиращи и социални предприемачи на територията на Столична община.

Кметове от София предупредиха за провал на проектите за канализация, недоволни са от служебния кабинет

Програмата ще ги подпомогне при разработване и представяне на добре обосновани предложения към потенциални инвеститори и финансиращи организации, като повиши техния капацитет за пълноценно взаимодействие с банковия сектор и като ги насърчи към развитие и промотиране на иновативни продукти и услуги с висока добавена стойност.

Програмата на Столичния общински гаранционен фонд за тази година предвижда още поемане на гаранционен ангажимент за 1,2 млн. лева.

Акцент се поставя както върху качествени и иновативни проекти, така върху подкрепа на предприемачите, засегнати от извънредното положение по повод пандемията COVID-19.

Мая Йорданова
305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини