Предлагат заведенията да се освободят от общински такси до 31 януари 2022 г.

17 април 2021 12:46

Предлагат заведенията да се освободят от общински такси до 31 януари 2022 г.
© Булфото, архив
322 1

Заведенията за хранене и развлечения на територията на община Хасково да бъдат освободени от общински такси за периода от 1 май тази година до 31 януари догодина. Това предлага в докладна до Общинския съвет кметът Стаислав Дечев, съобщиха от местния законодателен орган. Заседанието е насрочено за 23 април.

Мярката в подкрепа на предприемачеството освен масите за консумация, които няма да бъдат облагани, включва и поставянето на съоръжения - тенти, подиуми, навеси и др. На два пъти досега по време на действие на органичителните мерки тези такси, включителни и такса "смет", бяха временно сваляни, се припомня в докладната.

Сега Дечев се мотивира, че разрешенията за поставяне на маси за консумация се издават за определен период, а не месец за месец. В същото време е напълно възможно след подновяването на работата им при нов пик на заразата тези заведения отново да бъдат затворени. Като така кметът счита, че въпреки редицата мерки на национално ниво, общината също следва да подпомогне засегнатите физически и юридически лица, отбеляза БТА.

Нова заповед на здравния министър за разхлабване на мерките срещу COVID-19

Неплащането на тези текси за периода би довело до липса на постъпления за бюджета на общината от 200 000 лева, но предвид стабилното й финансово състояние това не би нарушило дейността й, са други аргументи на Дечев.

Novini.bg
322 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.17 | 14:09

1
А тогава какво ще внасят в хазната кръгла 0

Добави коментар

Водещи новини