Фич повиши перспективата на кредитния рейтинг на БЕХ

01 март 2021 18:55

Фич повиши перспективата на кредитния рейтинг на БЕХ
© Getty Images/Guliver
230 2

Рейтинговата агенция Фич повиши перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг в чужда и местна валута на БЕХ ЕАД от стабилна на позитивна, запазвайки рейтинга на ниво ‘BB’. Промяната е следствие от скорошната ревизия на перспективата на кредитния рейтинг на България от стабилна на положителна. Рейтингът на емисиите необезпечени облигации на холдинга остава непроменен – на ниво ‘ВВ-‘.

Кредитният рейтинг на БЕХ ЕАД представлява самостоятелен кредитен профил на компанията от ‘b+’, повдигнат с две стъпки до ниво ‘ВВ’, отразявайки силните връзки със собственика на капитала на компанията – българската държава.

Българският енергиен холдинг има експозиция към въглеродно интензивни дейности чрез своята ТЕЦ, използваща лигнитни въглища, отчитат от рейтинговата агенция. Все пак, общият производствен микс на групата е диверсифициран, като по-голямата част от производството е от атомна енергия и водни източници. Така от Фич считат, че проблемите, свързани с екологичното, социалното и корпоративното управление са неутрални по отношение на кредита или имат само минимално въздействие върху него.

Теменужка Петкова: БЕХ работи на печалба, ще оставим енергетиката в стабилно състояние

Novini.bg
230 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Allisona23

2021.04.10 | 03:57

92035
­­­В­­­и­­ж­­­т­е­­ ­м­о­я­т­­­а­­­ ­т­­­и­й­­н­­­ ­­п­у­т­к­а­ ­­­-­­ ­­­W­­W­­­W­­.­­B­­­G­­­1­7­.­­C­L­­U­B­­­
МУТРИ ВЪН

2021.03.01 | 21:34

26057
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ БНО. С.ТРИФОНОВ Е ЛЪЖЕЦ И БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС НАЙ -ГОЛЕМИТЕ МУТРИ А Б.БОРИСОВ Е КРАДЕЦ И ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМ

Добави коментар

Водещи новини