Икономическият министър: Мярката 60/40 ще продължи до септември

03 февруари 2021 13:57

© Булфото/Архив
1000 1

Пренасочихме 500 милиона ресурс към програмата за конкурентоспособност. По този начин освободихме средства от ББР за финансови инструменти. В момента тече новият дизайн по мярката. По мярката 60/40 близо 800 милиона са стигнали до бизнеса. Това каза министърът на икономиката Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин.

Мярката 60/40 ще продължи до септември. Големите и малките компании ще получат грант до 50 хиляди лева. Той също така съобщи, че ще продължат разговорите по програмата React EU.

Борисов каза, че е говорил с ресторантьорите: „Среща с тях проведох в петък. Уверих ги, че ще продължим мерките, ако ограниченията продължат. Поддържаме връзка с НОЩ и министъра на здравеопазването.“. Според него мобилизираният ресурс, който може да се ползва по фонда на фондовете, е около 800 милиона.

Лъчезар Борисов: До края на този месец ще бъдат изплатени помощите на работниците от заведенията

Министърът увери, че ускорено се работи с НАП. Той даде пример с други страни, в които е имало пълно затваряне: „Не трябва да се гледат само финансовите и икономическите мерки, а и това, че в България имаше най-либералните мерки. Завършваме годината като една от страните, която е запазила най-добрите нива на потребление.“

Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин завърши: „Винаги съм съдействал на бизнесите, но все пак министърът на здравето е този, който казва на всеки сектор какво прави.“

Novini.bg
1000 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бахой

2021.03.12 | 00:45

1
Тоя проскубан и плешив канцеларски плъх пак се появи!!

Добави коментар

Водещи новини