Електронни касови бележки изместват хартиените 

14 януари 2021 10:02

Електронни касови бележки изместват хартиените 
© Pixabay
463 1

Електронни касови бележки ще заместят хартиените в определени икономически сектори, стана ясно на поредното заседание на работната група за внедряване на софтуерна фискализация. Промяната се подкрепя от Националната агенция за приходите (НАП), като в близките седмици приходната агенция ще обсъди с бизнеса конкретни текстове за изменение в законодателството.

Паралелно с това продължава съвместната работа по създаването на алтернативен механизъм за отчетност при електронните магазини.

Работна група с представители на работодателските и браншови организации обсъжда възможностите за т.нар.  софтуерна фискализация, модел на която ще бъде представен до края на януари.
 
Коментирани в детайли са видовете електронни търговци, които ще могат да ползват новия модел на отчетност, технологичните изисквания и процесите, които да осигурят софтуерната фискализация, както  и правната рамка, която ще е необходима за осъществяване на проекта, пояснява Дарикнюз.

Novini.bg
463 1

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.14 | 10:33

1
Хайде поредното СУПТО. Определени фирми ще се нагушат от продажба на техника, а после ще се види, че това не върши работа.

Добави коментар

Водещи новини