Кои храни поскъпнаха най-много през 2020 г.?

Оризът и олиото през 2020 г. поскъпнаха най-много, а лукът и картофите поевтиняха най-много.
 

 По данни на Комисията за стоковите борси и тържищата оризът се търгува за 2,30 лв. за килограм – с 25 стотинки повече. Причината са логистичните проблеми, които епидемията от COVID-19 предизвиква в Малайзия и Индонезия, които са основните производители на ориз, предаде Бургасинфо.
 

 Олиото е с 40 стотинки по-скъпо заради слабата реколта от слънчоглед.
 

 За сметка на това реколтата от картофи и лук бе много добра и затова цените на тези стоки са ниски – около 50 стотинки за килограм при картофите и 70 стотинки за килограм лук.
В София започват масирани проверки в хранителните магазини

 

След голямото поскъпване заради Африканската чума по свинете преди година, сега свинското запази цената си, но наблюдавахме парадокс – поскъпна каймата от свинско.
 

 Обяснението на експертите е, че вероятно в каймата вече се влага повече месо.
 

Коментари

  1. 2021.01.04 | 03:56
    НАГЛА ЛЪЖА!!! БЪЛГАРИЯ ПРОИЗВЕЖДА ОРИЗ И ИЗНАСЯ ЗА ТУРЦИЯ, А СЛЪНЧОГЛЕД ИМАМЕ ДА ПРОИЗВЕДЕМ ОЛИО ЗА Д В Е. БЪЛГАРИИ !!! АЛЧНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ!!!
  2. 2021.01.03 | 21:20
    Кои не са скочили като цени всичко е поскъпнало във пъти хората нямат пари има инфлация която се замазват очите с малко повишение на заплати и пенсйки това е срам , хората да се чудят да ядат ли да си плащат за огрев или за лекарства и къде сме , говорим за повишение на пенсики и заплати много е зле българския народ на ръба на бедноста и борба за оцеляване
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Икономика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет